۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۳
کد خبر: ۵۹۶۴۸۸

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷ | آخرین قیمت طلا، سکه و ارز

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷ | آخرین قیمت طلا، سکه و ارز
با انتشار گزارشی مبنی بر رشد ذخایر انبارهای نفت آمریکا و همچنین کاهش نگرانی از تحریم‌های این کشور علیه ونزوئلا، قیمت‌ نفت بیش از یک درصد سقوط کرد.
به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه ۹۷ به شرح ذیل است:

توسعه روابط بانکی ایران و عراق کلید پیشرفت روابط اقتصادی
 
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی صبح امروز با عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق دیدار کرد و توسعه روابط بانکی و مبادلات پولی دو کشور را کلید حل مسائل و پیشرفت روابط اقتصادی عنوان کرد.

همتی در این دیدار ضمن تاکید بر اینکه روابط بانکی و مبادلات پولی دو کشور باید با سرعت بیشتری توسعه یابد، اظهارداشت: با حمایت و تاکید نخست وزیر عراق و توافق‌های انجام شده با بانک مرکزی این کشور، مشکلات اخیر در مسیر روابط بانکی و همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق به زودی حل می‌شود.

نخست وزیر عراق نیز ضمن تشکر از حمایت‌های بی دریغ ایران در پیروزی مقابل داعش و تاکید بر متفاوت بودن روابط عراق با ایران نسبت به سایر کشور‌ها گفت: از تلاش برای حل مشکلات و اجرایی شدن توافق‌های صورت گرفته میان بانک‌های مرکزی ایران وعراق حمایت می‌کنم و از بانک مرکزی عراق خواسته ام مساعدت‌های لازم را انجام دهد.

عادل عبدالمهدی تاکید کرد: عراق هرگز جزو سیستم تحریم علیه ایران نبوده و نیست و دولت آن کشور مخالف وارد آمدن آسیب و ضرری به ایران است؛ ضمن اینکه در شرایط تحریم به ایران کمک خواهیم کرد و تمام امکانات خود را برای حمایت از ایران به کار می‌بندیم.

وی در پایان با تاکید بر اینکه شرایط ایران، برای عراق قابل درک است گفت: خوشحالیم که ایران در حال گذار از مشکلات است و بسیار خوشحال‌تر خواهیم شد که مشکل عمده تحریم را نیز پشت سر گذارد.
______________________

قیمت طلا، قیمت سکه و قیمت ارز
 
امروز در بازار آزاد قیمت انواع سکه و طلا نسبت به روز قبل افزایش یافته است؛ برهمین اساس در بازار تهران سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در قیمت ۴ میلیون و ۲۱۷ هزار تومان و طرح قدیم ۴ میلیون و ۶۰ هزار تومان معامله می‌شود.

در بازار آزاد هر قطعه نیم سکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، ربع سکه یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۷۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۳۷۱ هزار تومان ارزش‌گذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازار‌های جهانی با قیمت ۱۳۱۵.۲ دلار معامله می‌شود.

گفتنی است، صرافی‌های بانک‌ها قیمت دلار را برای روز جاری با افزایش ۵۰ تومانی نسبت به نرخ پایانی روز قبل، ۱۱ هزار و ۸۵۰ تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۱ هزار و ۷۵۰ تومان خریداری می‌کنند.

قیمت فروش یورو نیز در صرافی‌های بانک ها، ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومان اعلام شده است که نسبت به نرخ پایانی روز قبل ۵۰ تومان افزایش داشته است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان است.
______________________

قیمت نفت بیش از یک درصد سقوط کرد

روز چهارشنبه، پس از این که گزارشی نشان داد ذخایر انبار‌های نفت آمریکا رشد کرده است و با کاهش نگرانی از تحریم‌های آمریکا بر ضد ونزوئلا، قیمت‌های نفت بیش از یک درصد سقوط کردند.

تا ساعت ۱۴:۱۵ به وقت تهران، قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، ۷۰ سنت معادل ۱.۳۰ درصد سقوط کرد و به ۵۲.۹۶ دلار رسید.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت، ۷۹ سنت معادل ۱.۲۷ درصد سقوط کرد و به ۶۱.۱۹ دلار رسید.

موسسه انرژی آمریکا گزارش داد که در هفته اخیر، میزان ذخایر نفت انبار‌های تجاری آمریکا ۲.۵ میلیون بشکه افزایش داشته است. داده‌های دولتی، نیمه شب چهارشنبه، توسط اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر خواهد شد.

تحلیل‌گران جی‌بی‌سی انرژی، در مورد کاهش نگرانی‌های بازار در مورد تحریم‌های ونزوئلا نوشتند: گویی بازار‌ها در مورد حذف شدن بشکه‌های نفت ونزوئلا چندان نگران نیستند.

اما این درحالیست که این اتفاق می‌تواند عرضه را در بازار‌های جهان محدود کند. با این حال هنوز زمان لازم است تا تاثیر تحریم‌های ونزوئلا قیمت‌ها را به شدت افزایش دهد.
______________________

جایگاه بازار سرمایه ایران در چهل سالگی انقلاب

شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه بازدید از نخستین رقابت معاملات الگوریتمی در جمع خبرنگاران گفت: در چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی، بازار سرمایه کشور از حیث کد‌های سهامداری رتبه هشتم در جهان را کسب کرده و ابزار‌های جدیدی به این بازار اضافه شده است.
 
محمدی  یادآوری شد: نخستین اوراقی که پیش از انقلاب در بازار عرضه شد اوراق قرضه عباس آباد بود و تعداد محدودی سهم معامله می‌شد، اما اکنون علاوه بر سهام، ابزار‌های مالی متفاوتی در اختیار اهالی بازار سرمایه قرار گرفته است.
 
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: علاوه بر سهام انواع اوراق همانند اسناد خزانه اسلامی و ابزار‌هایی مانند اختیار خرید و فروش، معاملات آتی سهام و معاملات الگوریتمی به بازار سرمایه کشور وارد شد.
 
دبیر شورایعالی بورس گفت: امروز تعداد سهامداران با سال‌های قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست. برای حدود ۱۳ درصد جمعیت کشور کد سهامداری صادر شده و حدود ١٠ میلیون نفر به خانواده بازار سرمایه وارد شده اند.
 
وی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه از شفاف‌ترین بخش‌های اقتصادی است ادامه داد: حجم بازار و میزان تامین مالی بخش مولد اقتصاد طی این چهل سال ارتقای چشمگیری داشته و نهاد‌های مالی نیز تا پایان سال به ۶۵٠ می‌رسد.
 
محمدی این تعداد نهاد مالی را در دنیا کم نظیر دانست و ابراز داشت: بازار سرمایه کشور از لحاظ شرعی، غنای کافی دارد و همه ابزار‌های موجود در این بازار شرعی است.

عبور بازار از فضای تحریم

دبیر شورایعالی بورس درباره تاثیر تحریم‌ها بر بازار سرمایه گفت: عوامل بنیادی و مزیت‌های نسبی اقتصاد کشور مشخص است و بازار سرمایه نیز مسیر بلندمدت خود را طی می‌کند. «تحریم‌ها اثر چندانی بر بازار ندارد و از آن عبور کرده ایم».
 
وی ادامه داد: مزایای نسبی بازار سرمایه کوتاه مدت نیست و سرمایه گذاری در بازار یک امر بلندمدت محسوب می‌شود و بازار از ثبات خوبی برخوردار است.

بازار ارز در اختیار بانک مرکزی
 
محمدی درباره راه‌اندازی بورس ارز گفت: دستورالعمل و قوانین مربوط به معاملات ارز مربوط به بانک مرکزی است و بازار نقدی ارز در بازار پولی کشور راه اندازی می‌شود و در این مسیر سازمان بورس، بورس تهران و فرابورس کنار بانک مرکزی قرار دارند، اما قرارداد آتی ارز در بازار سرمایه راه اندازی می‌شود. هر زمان که بازار نقدی راه اندازی شد و قیمت مرجع قابل استخراج بود بازار آتی هم فعالیت خود را آغاز می‌کند.
 
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد همه اطلاعات در بازار سرمایه محرمانه است و هیچ اطلاعاتی از این بازار در خصوص خریداران به هیچ فردی غیر از مراجع قضایی داده نمی‌شود.
 
دبیر شورای عالی بورس درباره راه‌اندازی دوباره معاملات آتی سکه نیز عنوان کرد: زمانی که قیمت مرجع سکه با ثبات باشد و بازار پول کشور قیمت را قبول کند بورس کالا آمادگی ازسرگیری معاملات را دارد، اما قیمت مرجع اکنون از نوسان قابل ملاحظه‌ای برخوردار است؛ در نتیجه نمی‌توان زمان مشخصی برای راه اندازی معاملات آتی سکه در بورس کالا تعیین کرد.
 
رییس سازمان بورس در مورد راه‌اندازی بورس بین الملل در مناطق آزاد نیز گفت: راه اندازی این بورس نیازمند دستورالعمل و آیین نامه است. این موضوع در کمیسیون اقتصادی مجلس و همچنین در دولت بررسی شده و پس از تصویب، نحوه راه اندازی آن در شورایعالی بورس مطرح می‌شود.

استاندارد‌های بازار سرمایه منطبق با فضای بین المللی
 
محمدی در مورد فعالیت بازار سرمایه در عرصه بین المللی گفت: وقتی عضو نهادی مانند سازمان بین‌المللی کمیسیون‌های اوراق بهادار (آیسکو) می‌شویم یعنی همه استاندارد‌های لازم در بازار سرمایه برای سرمایه گذاری رعایت و حقوق سهامداران خرد و سهامداران بزرگ رعایت می‌شود. به همین دلیل سرمایه گذار خارجی می‌تواند به راحتی با افق بلندمدت پنج و ۱۰ ساله به بازار سرمایه اعتماد داشته باشد.
 
وی درباره عرضه نفت در بورس گفت: نفت خام، یک محصول ملی برای کشور است و برای بورس انرژی نیز محصول جدیدی تلقی می‌شود. به همین دلیل باید ساز و کار معاملات آن فراهم می‌شد و مشتریان علاقه‌مند وارد میدان معاملاتی می‌شدند.
 
دبیر شورایعالی بورس ادامه داد: بورس انرژی عهده دار کشف قیمت عادلانه است و به همین دلیل محصول‌های ملی کشور که گاز و نفت است باید در این بازار عرضه و صرف نظر از تحریم‌ها این محصولات باید در یک بازار شفاف معامله شود.
 
محمدی ادامه داد: با همکاری وزارت نفت و تغییر روند اطلاعیه‌ها انعطاف لازم در بورس انرژی ایجاد شده و در این میان محرمانه بودن اطلاعات رعایت می‌شود.
 
بنا به این گزارش، چهارمین بسته نفتی بزودی در بورس عرضه می‌شود.
 
بیژن زنگنه، وزیر نفت درباره عرضه نفت در بورس انرژی گفت: هر کس پیشنهادی درباره عرضه نفت در بورس انرژی دارد می‌تواند ارایه کند و آن را اعمال خواهیم کرد. وزارت نفت هر اقدامی را برای تشویق فروش نفت در بورس انجام داد و حتی با تصویب سران قوا قرار شد فروش نفت در بورس انرژی به طور کامل به صورت ریالی انجام شود.
______________________
 
افزایش ۴۳ درصدی پول و رشد نقدینگی در یکسال!

بانک مرکزی تازه‌ترین آمار بخش پولی و بانکی کشور در آبان‌ماه سال جاری را منتشر کرده که بر این اساس، میزان کل نقدینگی نظام بانکی در این ماه به بیش از ۱،۷۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به اسفندماه سال گذشته ۱۲.۸ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۱.۱ درصد افزایش داشته است.

میزان نقدینگی در آبان‌ماه سال گذشته ۱،۴۲۴ هزار میلیارد تومان بوده و این در حالی است که رشد نقدینگی در این ماه نسبت به آبان‌ماه سال ۱۳۹۵، برابر ۲۲.۶ درصد بوده است و مقایسه این آمار حاکی از آن است که شتاب رشد نقدینگی در سال جاری نسبت به سال گذشته کمتر بوده است.

بر اساس این گزارش، نقدینگی از دو بخش پول و شبه پول تشکیل شده که نقدینگی پولی در آبان‌ماه سال جاری بیش از ۲۴۴ هزار میلیارد تومان و در بخش شبه پول بیش از ۱،۴۸۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

رشد پول شتاب بیشتر گرفت؛ رشد شبه‌پول شتاب کمتر

میزان رشد پول در آبان‌ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۳.۴ درصد رشد داشته است؛ به طوری که میزان پول در آبان ماه سال گذشته بیش از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان بوده و در آبان ماه سال جاری به بیش از ۲۴۴ هزار میلیارد تومان رسیده و این در حالی است که رشد پول در آبان‌ماه سال ۱۳۹۶ نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن تنها ۱۳.۹ درصد بوده است.

اما در بخش شبه پول، رشد نقدینگی نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد گزارش شده است، اما در آبان‌ماه سال قبل نسبت به سال پیش از آن، حدود ۲۴ درصد رشد داشته است.

به این ترتیب، آمار منتشره حاکی از آن است که میزان رشد پول در سال جاری نسبت به سال گذشته شتاب بیشتری گرفته، اما آمار نقدینگی در بخش شبه پول شتاب کمتری نسبت به ماه مشابه سال قبل داشته است.

بنا به این گزارش، پول شامل انواع اسکناس، مسکوک و سپرده‌های دیداری که به صورت چک قابل است، می‌شود و شبه پول را سپرده‌های غیر دیداری از جمله سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و بلندمدت و حساب‌های پس‌انداز، اوراق قرضه و اسناد خزانه و به عبارتی دیگر کلیه اوراقی که برای نقد شدن آن به گذشت زمان قانونی نیاز است، تشکیل می‌دهند. /۲۰۳/۹۶۹/م
محمدرضا محمودخانی
ارسال نظرات